Jablečné křupky

18.08.2012 16:10

Tyhle sušenky jsem už zkoušela a nejenom ,že chutnaly Chuckovi ,ale také mně :D

Ingredience:                 Příprava:

3/4 jablka (asi 90 g)                   1. Vyhřejte troubu na 180°C (horkovzdušnou 160°C).                                                                            

150 g pšeničné mouky( typ 405)      Plech vyložte pečícím papírem.Oloupejte jablko, rozkrojte                                                           

75 g ovesných vloček                       ho na čvrtky a vykrojte jádřinec.Dužinu nahrubo nastrouhejte.

1/2 lžičky skořice                        2. Ve velké míse hnětač smíchejte pšeničnou mouku,ovesné          

1 lžíce slunečnicového oleje            vločky a skořici.Přidejte nastrouhané jablko a

Navíc: pšeničná mouka na vál         slunečnicový olej.Hnětacími metlami vše míchejte asi 2 minuty,

                                                        pak přidejte 40 ml vody a míchejte další 4 minuty,

na 1 plech,15 min. příprava|30-35 min pečení    dokud se těsto  nepřestane lepit k míse.

                                                     3. Těsto vyklopte na pomoučený vál a propracujte rukama,

                                                       dokud se úplně nepřestane lepit .Pak ho rozválejte na sílu  

                                                        asi 4 mm.Plát přeneste na plech a vidličkou několikrát

                                                       propíchněte.Nožem nebo radýlkem ho pak nakrájejte na

                                                       čtverečky o straně asi 2 cm.

                                        4.  Plech vložte do středu trouby a pečte asi 30 až 35 minut,

                                                      dokud  sušenky mírně nezhnědnou.Pak je sundejte

                                                     z plechu i s papírem , položte ma mřížku a nechte

                                                     vychladnout. Asi po 15 min. odstraňte papír a sušenky

                                                     nechte na mřížce ještě trochu vyschnout.


Vytvořte si webové stránky zdarma! Webnode